Prinselijk paar reist naar Brazilië

De koninklijke familie bij een vorig bezoek aan Brazilië in 2003»
De koninklijke familie bij een vorig bezoek aan Brazilië in 2003 ANP

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima vertrekken vandaag naar Brazilië voor een vijfdaags bezoek.

Het prinsenpaar is meegereisd met een economische missie, waaraan 157 Nederlandse bedrijven en instellingen meedoen.

De prins en prinses worden vergezeld door minister Ploumen van Buitenlandse Handel. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is al in Brazilië en zal een deel van het bezoek meemaken.

Sport

Tijdens het bezoek wordt aandacht besteed aan luchtvaart, jachtbouw, agro-food, afvalmanagement, creatieve industrie, wetenschap en technologie.

Ook worden er twee grote sportevenementen belicht die in Brazilië op het programma staan: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

Nederlandse bedrijven hopen daar opdrachten voor binnen te halen. Eén van de deelnemers aan de missie is de 'Oranjecamping', die geschikte locaties zoekt voor Nederlandse sportfans.

Deel deze pagina

Audio

  • Prins is handelsreiziger Prins Willem Alexander en Prinses Maxima zijn in Brazilië om zaken te doen, niet voor zomaar een koninklijk bezoek. Dat zei de... prins vandaag op één van de vele bijeenkomsten tussen Braziliaanse en Nederlandse zakenlieden. Er moet en kan geld worden verdiend in de snel groeiende Braziliaanse economie. En het prinselijk paar helpt daar dus aan mee.

Video en Audio

Meer video en audio