Máxima geeft les over geld

Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer»
Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer ANP

Prinses Máxima heeft meegedaan aan een gastles over geld op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. Ze speelde met kinderen uit groep 7 de Cash Quiz. Daarmee hoopt ze kinderen te leren omgaan met geld.

Het spel is ontwikkeld door banken en leert kinderen hoe ze verstandig hun geld kunnen uitgeven. Ook Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken, deed mee aan het spel.

Het bezoek van Máxima heeft te maken met de derde editie van de 'Week van het geld' die nu wordt gehouden.Tijdens de week organiseren tachtig instellingen activiteiten om kinderen tussen de 4 en 12 jaar te leren omgaan met geld.

Maandag gaf prinses Máxima, als erevoorzitter van Platform Wijzer in Geldzaken, het startsein voor de themaweek op een school in Rijswijk.

Deel deze pagina

Video

Máxima speelt Cash Quiz

Prinses Máxima gaf vandaag op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer een gastles over geld in het kader van de 'Week van het Geld'.... De prinses speelde samen met de kinderen van groep 7 de Cash Quiz. Het spel werd begeleid door Wim Mijs, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio