Máxima geeft les over geld

Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer»
Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer ANP

Prinses Máxima heeft meegedaan aan een gastles over geld op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. Ze speelde met kinderen uit groep 7 de Cash Quiz. Daarmee hoopt ze kinderen te leren omgaan met geld.

Het spel is ontwikkeld door banken en leert kinderen hoe ze verstandig hun geld kunnen uitgeven. Ook Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken, deed mee aan het spel.

Het bezoek van Máxima heeft te maken met de derde editie van de 'Week van het geld' die nu wordt gehouden.Tijdens de week organiseren tachtig instellingen activiteiten om kinderen tussen de 4 en 12 jaar te leren omgaan met geld.

Maandag gaf prinses Máxima, als erevoorzitter van Platform Wijzer in Geldzaken, het startsein voor de themaweek op een school in Rijswijk.

Deel deze pagina

Video

Máxima speelt Cash Quiz

Prinses Máxima gaf vandaag op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer een gastles over geld in het kader van de 'Week van het Geld'.... De prinses speelde samen met de kinderen van groep 7 de Cash Quiz. Het spel werd begeleid door Wim Mijs, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio