Máxima geeft les over geld

Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer»
Prinses Maxima speelt de Cash Quiz in Zoetermeer ANP

Prinses Máxima heeft meegedaan aan een gastles over geld op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. Ze speelde met kinderen uit groep 7 de Cash Quiz. Daarmee hoopt ze kinderen te leren omgaan met geld.

Het spel is ontwikkeld door banken en leert kinderen hoe ze verstandig hun geld kunnen uitgeven. Ook Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken, deed mee aan het spel.

Het bezoek van Máxima heeft te maken met de derde editie van de 'Week van het geld' die nu wordt gehouden.Tijdens de week organiseren tachtig instellingen activiteiten om kinderen tussen de 4 en 12 jaar te leren omgaan met geld.

Maandag gaf prinses Máxima, als erevoorzitter van Platform Wijzer in Geldzaken, het startsein voor de themaweek op een school in Rijswijk.

Deel deze pagina

Video

Máxima speelt Cash Quiz

Prinses Máxima gaf vandaag op de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer een gastles over geld in het kader van de 'Week van het Geld'.... De prinses speelde samen met de kinderen van groep 7 de Cash Quiz. Het spel werd begeleid door Wim Mijs, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio