Prins Filip met dood bedreigd

Kroonprins Filip en prinses Mathilde»
Kroonprins Filip en prinses Mathilde EPA

De Belgische kroonprins Filip is in e-mails met de dood bedreigd. Volgens het Vlaamse Dagblad De Morgen is de dader opgepakt.

De politie nam de dreigementen onmiddellijk serieus omdat ze erg gedetailleerd waren.

De krant schrijft dat de berichten vorige week zijn verstuurd, voorafgaande aan het bezoek van de kroonprins aan Ieper. Filip was daar zondag bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Fabiola

De prins kreeg extra beveiliging en zijn route werd aangepast. Meteen na de plechtigheid onder de Menenpoort vertrok hij weer. Op dat moment werd een verdachte ingerekend.

Volgens bronnen van De Morgen gaat het om een man met een "mentale handicap". Hij zou zijn berichten vanuit een internetcafé hebben verstuurd, waardoor de opsporing gemakkelijk was.

Prins Filip, zoon van koning Albert II, reist eind deze week mee met een economische missie naar Australië en Nieuw Zeeland.

In 2009 werd koningin Fabiola, de weduwe van koning Boudewijn, met de dood bedreigd. Bij een Waalse krant kwam toen een brief binnen, waarin werd gedreigd met een aanslag tijdens het defilé in Brussel op 21 juli, de nationale feestdag.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2790 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4432 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 13610 keer afgespeeld

Meer video en audio