Verjaardag Charles in N-Zeeland

Prins Charles met zijn vrouw en gouverneur-generaal Mateparae met zijn vrouw bij de taart»
Prins Charles met zijn vrouw en gouverneur-generaal Mateparae met zijn vrouw bij de taart AFP

De Britse kroonprins Charles heeft zijn 64ste verjaardag gevierd in Nieuw-Zeeland. Hij is momenteel met zijn vrouw Camilla op rondreis door de Pacific vanwege het regeringjubileum van zijn moeder, koningin Elizabeth.

Charles was uitgenodigd voor een feest in het Government House in Wellington. Daar was ook gouverneur-generaal Jerry Mateparae, die toevallig ook vandaag jarig is.

Mateparae had 64 andere jarige Nieuw-Zeelanders uitgenodigd voor het feest. De oudste vierde haar 101ste verjaardag.

Taart

Charles werd door de aanwezigen toegezongen, eerst met een Maori-versie van 'Happy Birthday', gevolgd door het Engelse origineel. Een bandje speelde ook een stukje van het Beatles-lied 'When I'm 64'.

De verjaardagstaart bestond uit 64 kleine taartjes. Voor de taart waren Nieuw-Zeelandse thema's gebruikt, zoals de iconische zilvervaren, jandal-sandalen en hokey pokey-ijs.

Na het feestje bracht Charles een bezoek aan de set van de nieuwe Hobbit-film van Peter Jackson, die wordt opgenomen in het land. Acteur Peter Hambleton was voor de gelegenheid verkleed als de dwerg Gloim uit de film.

Deel deze pagina

Video

Prins Charles viert verjaardag in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland heeft de Britse kroonprins Charles zijn 64ste verjaardag gevierd. Hij is momenteel met zijn vrouw Camilla op... rondreis door de Pacific vanwege het regeringjubileum van zijn moeder, koningin Elizabeth.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio