Sleutels Tower of London gestolen

Tower of London»
Tower of London Wikimedia / Demona / Creatieve Commons

Enkele sloten van de Tower of London zijn vervangen nadat een onbekende man een set sleutels van het kasteel heeft gestolen.

De indringer wist op 6 november over twee poorten te klimmen en de sleutels uit een kastje te stelen. De traditionele bewakers van de Tower, de Beefeaters, zagen het gebeuren, maar mochten hun post niet verlaten. De opgeroepen versterking kwam te laat om de man tegen te houden.

Kroonjuwelen

Volgens een woordvoerder pasten de sleutels op een slot in de ophaalbrug en enkele ruimtes zoals een restaurant. De Britse kroonjuwelen, die ook op het complex worden bewaard, zijn nooit in gevaar geweest.

De Tower of Londen werd in de elfde eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar. In het verleden deed het gebouw dienst als koninklijk paleis en gevangenis, tegenwoordig is het een van de belangrijkste toeristische attracties van Engeland.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio