Camilla moet nog even wennen

De Britse prins Charles wordt welkom geheten in Nieuw-Zeeland»
De Britse prins Charles wordt welkom geheten in Nieuw-Zeeland AFP

De Britse kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla zijn begonnen aan het laatste onderdeel van hun Pacific Tour, een reis ter ere van het 60-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

De komende zes dagen zijn ze in Nieuw-Zeeland. Het stel werd daar welkom geheten met een Maori-ceremonie. De prins sprak een traditionele Maori-groet "Kia ora" en hij en zijn vrouw wreven neuzen met verschillende afgevaardigden van het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. Aan deze manier van groeten moet Camilla nog even wennnen, zei ze.

Het stel bezocht verder het oorlogsmuseum in Auckland en sprak met oorlogsveteranen. Vandaag wordt in Nieuw Zeeland, net als in andere landen van het Commonwealth, het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Hobbits

Het programma in Nieuw-Zeeland is divers; van een bezoek aan het door een aardbeving getroffen Christchurch tot een rondleiding door het bedrijf dat de special effects heeft gemaakt voor de filmtrilogie 'The Lord of the Rings', waar prins Charles groot fan van is.

De Pacific Tour begon begon deze maand in Papoea-Nieuw-Guinea, waar Camilla en Charles het nieuws haalden omdat hun auto het niet meer deed. Later werd ook een bezoek gebracht aan Australië.

Deel deze pagina

Video

  • video Prins Charles en Camilla in Nieuw-Zeeland Prins Charles en zijn vrouw zijn aangekomen in Nieuw-Zeeland. Het is het laatste land dat ze bezoeken tijdens... hun Pacific Tour.
  • video Charles en Camilla neuzen De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla worden bij hun bezoek aan Nieuw-Zeeland begroet door... verschillende Maori's.

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2112 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4037 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 12638 keer afgespeeld

Meer video en audio