Beatrix opent Rijksmuseum

Koningin Beatrix»
Koningin Beatrix ANP

Koningin Beatrix opent op 13 april het vernieuwde Rijksmuseum in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De bouwwerkzaamheden van het museum werden deze zomer afgerond. Het museum is compleet verbouwd, gerenoveerd en gerestaureerd. Daarbij zijn de oorspronkelijke stijlelementen in het ontwerp uit 1885 van architect Pierre Cuypers in ere hersteld. De komende maanden worden de zalen van het museum ingericht.

De verbouwing van het museum heeft tien jaar geduurd. Het was de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden 4,5 jaar in beslag zouden nemen. Een mislukte aanbesteding, geruzie over de onderdoorgang en problemen met vergunningen hielden het museum veel langer dicht dan de bedoeling was.

Collectie

In het vernieuwde museum zal een vaste collectie te zien zijn van 8000 objecten die het verhaal van Nederland vertellen van de Middeleeuwen tot nu.

De opstelling van de collectie is helemaal veranderd. Alleen de Nachtwacht van Rembrandt keert terug op zijn oorspronkelijke plaats.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10399 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1173 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 997 keer afgespeeld

Meer video en audio