Beatrix opent Rijksmuseum

Koningin Beatrix»
Koningin Beatrix ANP

Koningin Beatrix opent op 13 april het vernieuwde Rijksmuseum in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De bouwwerkzaamheden van het museum werden deze zomer afgerond. Het museum is compleet verbouwd, gerenoveerd en gerestaureerd. Daarbij zijn de oorspronkelijke stijlelementen in het ontwerp uit 1885 van architect Pierre Cuypers in ere hersteld. De komende maanden worden de zalen van het museum ingericht.

De verbouwing van het museum heeft tien jaar geduurd. Het was de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden 4,5 jaar in beslag zouden nemen. Een mislukte aanbesteding, geruzie over de onderdoorgang en problemen met vergunningen hielden het museum veel langer dicht dan de bedoeling was.

Collectie

In het vernieuwde museum zal een vaste collectie te zien zijn van 8000 objecten die het verhaal van Nederland vertellen van de Middeleeuwen tot nu.

De opstelling van de collectie is helemaal veranderd. Alleen de Nachtwacht van Rembrandt keert terug op zijn oorspronkelijke plaats.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio