Koningin viert Koninginnedag in NH

De aankomst van koningin Beatrix op 30 april dit jaar in Veenendaal»
De aankomst van koningin Beatrix op 30 april dit jaar in Veenendaal NOS

Koningin Beatrix en de koninklijke familie vieren volgend jaar Koninginnedag in De Rijp (gemeente Graft-De Rijp) en Amstelveen in Noord-Holland. Dat heeft de Rijksvoorlichtingdienst bekendgemaakt.

Burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp is erg blij met het koninklijk bezoek. Het programma is nog niet bekend. Er valt volgens de burgemeester in ieder geval genoeg te zien in het dorp. "Het centrum van De Rijp is al een plaatje op zich. Het staat vol met rijksmonumenten."

De Rijp telt ongeveer 6500 inwoners. "De gemeente wist al een tijdje van de komst van de koningin, maar moest het nieuws geheimhouden", zegt de burgemeester.

Laatste kans

Op 1 januari 2015 fuseert De Rijp met onder meer de gemeente Alkmaar. De burgemeester zei in het Radio-1 Journaal dat het een van de laatste mogelijkheden is om als zelfstandige gemeente Koninginnedag te vieren met de koningin.

De gemeente Amstelveen komt later vandaag met een reactie.

Dit jaar bezocht Beatrix op Koninginnedag Rhenen en Veenendaal.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Ontzettend enthousiast over aanstaand bezoek koningin' In Amstelveen en Graft-De Rijp gaat koningin Beatrix komend jaar Koninginnedag vieren. Burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp... is gelukkig met de uitverkiezing.

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio