NOS NieuwsAangepast

Prins Friso 44 jaar

Prins Friso wordt vandaag 44 jaar. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis Wellington in Londen, waar hij werd opgenomen na het ski-ongeluk op 17 februari. Over bezoek van de koninklijke familie op zijn verjaardag zijn door de RVD geen mededelingen gedaan.

De prins ligt sinds het ongeval tijdens z'n ski-vakantie in Oostenrijk in coma. Prins Willem-Alexander vertelde de pers afgelopen zomer dat er geen verandering is opgetreden in de gezondheidstoestand van zijn broer.

Tutu

De Zuid-Afrikaanse bisschop Tutu meldde vorige week dat prinses Mabel wel ooit een reactie heeft waargenomen, toen ze haar echtgenoot begroette. Tutu kent Mabel van de organisatie The Elders, waar Mabel voor het ongeluk van Friso werkte.

Friso raakte in de buurt van Lech bedolven onder een lawine toen hij met een vriend buiten de skipiste aan het skiën was. Reddingswerkers haalden hem na 25 minuten onder de sneeuw vandaan. De prins werd vervolgens gedurende 50 minuten gereanimeerd.

Londen

Zijn behandelend arts in Innsbruck meldde na een week dat de prins zwaar hersenletsel had opgelopen en dat de kans op herstel gering is.

De koninklijke familie besloot Friso over te laten brengen naar een ziekenhuis in Londen, de woonplaats van de prins, zijn vrouw Mabel en hun twee dochters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl