NOS NieuwsAangepast

Hoofdredacteur weg om blootfoto's

De hoofdredacteur van de Ierse krant Daily Star, die de naaktfoto's van Kate Middleton plaatste, is op non-actief gesteld. De krant is een onderzoek begonnen naar de afwegingen die hoofdredacteur Michael O'Kane maakte bij de plaatsing van de foto's.

De mede-eigenaar van de krant, Richard Desmond, had dit weekend al gezegd dat hij de krant wil sluiten vanwege de publicatie van de foto's. Hij bood Kate en haar man William excuses aan voor de beslissing van O'Kane.

De Irish Daily Star was de eerste krant die foto's van de topless zonnende Kate overnam uit een Frans magazine. Britse kranten, waaronder de Noord-Ierse editie van de Daily Star, kozen ervoor de afbeeldingen niet te gebruiken. Wel publiceerde een Italiaans blad vandaag een fotobijlage met 26 pagina's.

Morgen uitspraak

Een rechtbank in de Parijse voorstad Nanterre doet morgen om 12.00 uur uitspraak in de zaak over de publicatie van scabreuze foto's. De Britse prins William en zijn vrouw Kate dienden vandaag officieel een klacht in tegen de publicatie. Ze vinden dat hun privacy is geschonden.

Closer publiceerde vorige week veertien foto's van Kate, waarop ze topless te zien is. William en Kate willen dat de Franse rechter het blad dwingt om alle exemplaren uit de verkoop te halen. Ook willen de royals dat de foto's van de website van Closer worden verwijderd.

Dwangsom

Wanneer het blad de foto's niet van zijn website haalt, zou een dwangsom van 10.000 euro per dag betaald moeten worden. Mocht Closer de naaktfoto's van Kate verkopen, dan wil het prinselijk paar een schadevergoeding van 100.000 euro.

De rechtbank in Nanterre heeft inmiddels gesproken met de advocaten van William en Kate. Ook de Italiaanse eigenaar van Closer is in de zaak gehoord. De fotograaf die de foto's maakte, is aangeklaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl