NOS NieuwsAangepast

Einde krant dreigt om foto's Kate

De eigenaar van de Daily Star is zo boos over de publicatie van de blootfoto's van Kate, de vrouw van prins William, dat hij de Ierse editie van de krant wil sluiten.

De Irish Daily Star publiceerde de omstreden foto's alleen in de krant die in Ierland uitkwam. In Noord-Ierland, waar de krant ook verschijnt, was die editie niet te koop.

Directeur Richard Desmond zei dat de publicatie van de foto's op geen enkele manier te rechtvaardigen is. De directie veroordeelt de keuze van de Ierse redactie, zo zei hij tegen Britse media.

'Smaakvolle foto's'

De hoofdredacteur van de Irish Daily Star, Mike O'Kane, staat achter zijn beslissing om de foto's te publiceren. Hij noemde de beelden "erg smaakvol" en vindt dat de hertogin op dezelfde manier behandeld moet worden als bijvoorbeeld de popsterren Rihanna of Lady Gaga.

Kate is topless te zien op de foto's. Ze werd gefotografeerd toen ze lag te zonnen bij een huis in de Provence, waar ze op vakantie was.

Closer

De plaatjes verschenen voor het eerst in het Franse tijdschrift Closer. Het Italiaanse blad Chi heeft aangekondigd een bijlage van 26 pagina's met foto's van de half onklede Kate te gaan uitgeven. Het Britse koningshuis is een kort geding gestart om publicatie te voorkomen.

De Britse tabloids hebben er tot nu toe voor gekozen de foto's niet af te drukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl