Máxima zwemt in grachten A'dam

De prinses na haar inspanning met haar dochters Amalia en Alexia»
De prinses na haar inspanning met haar dochters Amalia en Alexia ANP

Prinses Máxima heeft vanmiddag meegedaan aan een zwemtocht in de Amsterdamse grachten. De zwemmers haalden geld op om de ziekte ALS te bestrijden. De prinses ging te water in een wetsuit en met een oranje badmuts.

Aan de actie City Swim deden zo'n 1100 mensen mee. Naast prinses Máxima zwommen ook prominenten als Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Ronald de Boer en Johan Kenkhuis mee. Er is inmiddels al een paar honderdduizend euro opgehaald dankzij sponsoren.

Prinsessen

Langs de kant stonden veel toeschouwers. "Het is wonderbaarlijk druk", zegt een bezoeker. "Bij het Scheepvaartmuseum lijkt het net zo druk als wanneer de Sint aankomt."

Ook prins Willem-Alexander en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane waren aanwezig om hun vrouw en moeder toe te juichen.

Het is niet duidelijk hoe de organisatie Máxima heeft gestrikt. "Ik weet wel dat de voorzitter van het comité goed bevriend is met het koninklijk paar", zegt verslaggever Menno Reemeijer. "Maar de RVD bezweert mij dat het gewoon om een heel goed doel gaat."

Tetanusprik

De zwemmers moesten 2 kilometer in het grachtenwater afleggen. Officieel is het geen zwemwater, maar het is net schoon genoeg om erin te mogen. Wel hebben de zwemmers het advies gekregen om een tetanusprik te halen en een zwempak aan te doen.

Ook is het verstandig om de mond dicht te houden en geen water binnen te krijgen. Dat voorkomt diarree.

Deel deze pagina

Video

Máxima zwemt in Amsterdamse grachten

Prinses Máxima heeft meegedaan aan een zwemtocht in de Amsterdamse grachten. De zwemmers halen geld op om de ziekte ALS te... bestrijden.

Audio

  • 'Moest mijn best doen om Máxima bij te houden' Prinses Máxima heeft vanmiddag meegedaan aan de actie Amsterdam City Swim; een zwemtocht van ruim 2000 meter door de Amsterdamse... grachten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ongeneeselijke zenuw- en spierziekte ALS. Ze sprong het water in bij de marinekazerne in Amsterdam. Een verslag van Menno Reemeijer.
  • Maxima zwemt door A'dam Zo'n 11.000 mensen, waaronder prinses Maxima, zwemmen vanmiddag in de Amsterdamse grachten om geld in te zamelen voor onderzoek... naar de ongeneeslijke ziekte A.L.S. Verslaggever Menno Reemeijer is bij de start.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10674 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1263 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1096 keer afgespeeld

Meer video en audio