NOS NieuwsAangepast

Naakte steunbetuiging prins Harry

Meer dan 20.000 mensen hebben op Facebook hun steun betuigd aan de Britse prins Harry. Op de speciale groep 'Support Prince Harry with a naked salute!' plaatsten ze een gecensureerde naaktfoto van zichzelf. Echt bloot mag niet, want dat is verboden op de website.

Onder de fans zijn verschillende militairen, die geweren voor hun edele delen houden. Ook zijn veel parodieën op de foto's van Harry geplaatst. De Britse prins kwam vorige week in opspraak, toen naaktfoto's van hem met een blonde vrouw opdoken tijdens een vakantie in Las Vegas.

Plezier

De Facebookgroep is kort daarna opgericht door de Britse veteraan Jordan Wylie. Hij noemt het schandalig dat de 27-jarige prins zo is bekritiseerd voor zijn capriolen in Las Vegas. "Harry mag dan wel lid zijn van het koningshuis, maar hij is ook een hardwerkende Apache-piloot en wil ook gewoon plezier hebben", zegt hij in de krant de Sun.

Wylie plaatste zelf de eerste foto, waarbij hij de vlag van het Verenigd Koninkrijk voor zijn kruis hield. De tekst die hij erbij plaatste "I salute you Harry" werd door veel andere fans overgenomen.

Een dikke week na de oprichting van de fanpagina stijgt het aantal mensen dat een steunbetuiging plaatst nog steeds. De groep is niet alleen onder mannen populair. Ook vrouwen, baby's en huisdieren hebben inmiddels een 'naakte groet' gebracht aan de Britse prins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl