NOS NieuwsAangepast

The Sun toont foto's Harry alsnog

De Britse tabloid The Sun gaat de foto's van de naakte prins Harry toch publiceren. Dat zal gebeuren in de editie van vandaag.

Eerder besloten alle Britse kranten en websites af te zien van publicatie, onder druk van de Britse Raad voor de Journalistiek. Die was gewaarschuwd door Buckingham Palace. Buitenlandse media toonden de foto's wel.

Op de beelden is de 27-jarige prins naakt te zien met een onbekende, eveneens naakte vrouw. De foto's zijn genomen op een hotelkamer in Las Vegas waar Harry met een aantal vrienden een striptease-spel deed.

Persvrijheid

Volgens chef David Dinsmore van The Sun is de beslissing om de foto's alsnog te plaatsen niet gemakkelijk geweest. "We hebben er lang over nagedacht. The Sun is een verantwoordelijke krant en heeft respect voor de koninklijke familie. We luisteren naar hun wensen."

Dinsmore zegt verder dat de krant een groot fan is van prins Harry. "Hij doet veel goed werk voor dit land en voor het leger." Ook stelt hij dat The Sun er helemaal niet op tegen is dat de prins af en toe uit de band springt, maar dat de persvrijheid hier in het geding is.

"Het is een belachelijke situatie dat een foto door honderden miljoenen mensen over de hele wereld op internet kan worden bekeken, maar dat hij niet te zien is in de populairste krant van het land die iedere dag door 8 miljoen mensen wordt gelezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl