NOS NieuwsAangepast

Noorse kroonprins schrijft naar krant

De Noorse prins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit hebben een open brief gestuurd aan de Noorse krant VG. Volgens royalty watchers is dat heel bijzonder. Het is nooit eerder gebeurd dat leden van het koningshuis rechtstreeks reageren op berichten in de media.

In de brief reageert het kroonprinselijk paar op een beschuldiging van de krant dat Mette-Marits zoon Marius de veiligheid van de koninklijke familie in gevaar heeft gebracht.

Instagram

De 15 jaar oude Marius had privé-foto's en informatie op internet gezet over het leven aan het Noorse hof. Hij gebruikte daarvoor de app Instagram, die ook de exacte GPS-coördinaten laat zien van de plaats waar de berichten en foto's verstuurd zijn.

Volgens veiligheidsexperts die de krant raadpleegde, veroorzaakte hij daarmee een veiligheidsrisico voor de hele Noorse koninklijke familie.

Onzin

Prins Haakon en zijn vrouw vinden dat onzin. "De koninklijke familie is aanwezig bij honderden openbare aangelegenheden die al 14 dagen van te voren op internet worden gezet", schrijven ze in de open brief aan VG. "Vaak met een tot op de minuut nauwkeurig programma erbij".

"Bovendien is het toch al vrij algemeen bekend waar we wonen, waar we werken en waar de kinderen naar school gaan".

Volgens het kroonprinselijk paar zijn de foto's die Marius op Instagram plaatste dan ook geen extra veiligheidsrisico.

Marius Høiby is een zoon uit een eerdere relatie van Mette-Marit. Het kroonprinselijk paar heeft samen nog twee kinderen: Ingrid Alexandra (2004) en Sverre Magnus (2005).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl