NOS NieuwsAangepast

Kate Middleton kleedt zich het best

Kate Middleton is nog steeds de best geklede vrouw ter wereld. Het invloedrijke glamourblad Vanity Fair plaatste de hertogin van Cambridge en vrouw van prins William voor de derde keer op rij bovenaan haar jaarlijkse International Best Dressed-lijst.

Catherine staat op de cover van het septembernummer. Ruim 2000 vakmensen uit de modewereld en journalisten brachten voor de lijst hun stem uit.

De hertogin zette volgens Vanity Fair afgelopen jaar de toon op modegebied en streefde een aantal stijliconen voorbij, zoals actrices Jessica Chastain, Diane Kruger en Lea Seydoux.

Kate scoorde punten door haute-couturejurken te dragen van Britse ontwerpers als Alexander McQueen, Alice Temperley en Matthew Williamson. Tegelijkertijd draagt ze ook vaak kleding uit 'normale' winkels.

Prins Charles betaalt

Catherine is niet zuinig als het om haar garderobe gaat. Ze zou sinds het begin van dit jaar voor bijna 44.000 euro aan kleding en accessoires hebben gekocht. Haar schoonvader prins Charles betaalt outfits die ze bij openbare gelegenheden draagt. Kate zoekt haar kleding zelf bij elkaar en vindt veel jurken via internet.

De vrouw van prins William is niet de enige koninklijke beroemdheid op de lijst. Ook haar zwager prins Harry, Gucci-model Charlotte Casiraghi van Monaco en kroonprinses Mary van Denemarken kleden zich volgens Vanity Fair uitmuntend.

Prins William wordt niet genoemd. Volgens modekenners zou het voor hem een idee zijn om een stylist in te huren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl