NOS NieuwsAangepast

Miljoenenerfenis voor prins William

De Britse prins William wordt vandaag dertig en krijgt daarom de beschikking over de miljoenen die hem zijn nagelaten door prinses Diana.

Bij haar dood in 1997 liet Diana zo'n 13 miljoen pond na aan haar zonen. Dat bedrag zou inmiddels zijn gegroeid tot boven de 20 miljoen pond, zo'n 25 miljoen euro.

In het testament van de ex-vrouw van kroonprins Charles staat dat haar zoons, William en Harry, elk een gelijk deel krijgen op hun dertigste. De jongste broer moet dus nog wachten tot hij op 15 september 2014 ook hij zijn deel krijgt. Overigens kan William er ook voor kiezen zijn broer een groter deel te geven, omdat die nooit koning zal worden.

Cadeau

Vanaf zijn 25ste verjaardag in 2007 mocht William al aanspraak maken op de rente die werd ontvangen over de erfenis. Dat zou volgens experts gaan om zo'n 3 ton per jaar. Ook had hij al de beschikking over de 2,5 miljoen euro die zijn overgrootmoeder, de Queen Mother, hem naliet. Daarnaast ontvangt William als RAF-piloot nog een salaris van zo'n 50.000 euro per jaar.

Een woordvoerder van het Koninklijk Huis wil niet ingaan op de financiën van de prins en dus is ook niet duidelijk wat hij met het geld gaat doen. In de Britse media zijn er speculaties dat hij met zijn vrouw Catherine een eigen huis zal kopen. Het echtpaar woont nu nog op het paleiscomplex van prins Charles in Londen.

William zal zijn verjaardag vandaag in huiselijke kring vieren. Wel zou zijn vrouw later dit jaar nog een verjaardagfeest plannen. Wat ze hem cadeau doet is inmiddels uitgelekt: haar eerste officiële portret.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl