NOS NieuwsAangepast

Koningin Elizabeth sluit jubileum af

De Britse koningin Elizabeth heeft de festiviteiten rond haar 60-jarig regeringsjubileum afgesloten met een videoboodschap die op tv werd uitgezonden. In haar dankwoord, dat bijna 1 minuut duurde, sprak ze haar waardering uit voor de organisatie van de jubileumfestiviteiten. "Het was een gigantische uitdaging", zei ze.

Elizabeth zei diep geraakt te zijn dat duizenden families, vrienden en buren samen feest hebben gevierd. "De evenementen die ik heb bezocht, maken mij nederig", zei ze. De koningin hoopt dat de Britten de komende jaren met een goed gevoel terugdenken aan het jubileum.

Om te vieren dat Elizabeth 60 jaar geleden op de troon kwam, waren er de afgelopen vier dagen allerlei evenementen, zoals een vlootschouw op de Theems, een concert bij Buckingham Palace en een dankmis in St. Paul's Cathedral.

Prins Philip

De man van Elizabeth, prins Philip, kon een deel van de festiviteiten niet bijwonen. Hij ligt in het ziekenhuis met een blaasontsteking, die hij mogelijk heeft opgelopen in de gure wind bij de vlootschouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl