NOS NieuwsAangepast

Elizabeth bij concert in Londen

In Londen is met een groots concert op het plein voor Buckingham Palace het 60-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth gevierd. De Britse vorstin toonde zich halverwege het programma aan het publiek, toen ze zich door prins Charles liet begeleiden naar de koninklijke loge op het plein.

Haar echtgenoot prins Philip was er niet bij. Hij werd vandaag met een blaasontsteking naar het ziekenhuis gebracht. De koninklijke familie werd bij het concert behalve door de koningin en prins Charles vertegenwoordigd door Camilla, de echtgenote van prins Charles, en de prinsen William en Harry.

Het concert werd bijgewoond door 70.000 toeschouwers op het plein en op de Mall, de grote boulevard voor het paleis. Honderdduizenden mensen over de hele wereld zagen het concert op tv.

Artiesten

De show werd geopend door Robbie Williams. Na hem kwamen er optredens van onder anderen Elton John, Cliff Richard, Tom Jones, Shirley Bassey, Stevie Wonder, de Amerikaanse operazangeres Renee Fleming en jongere artiesten als JLS, Kylie Minogue en Will.i.am. Paul McCartney besloot het concert.

Aan het eind van de avond sprak prins Charles zijn moeder toe. Hij begon zijn toespraakje met de woorden "Your Majesty, mummy...". Het evenement werd besloten met een groot vuurwerk boven Buckingham Palace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl