NOS NieuwsAangepast

Beatrix bij jubileum WNF

Koningin Beatrix heeft vanochtend op het stoomschip Rotterdam het Wereld Natuur Fonds (WNF) gefeliciteerd met het 50-jarig jubileum. Het WNF is de Nederlandse afdeling van het World Wide Fund for Nature (WWF), dat ter gelegenheid van het jubileum de internationale jaarvergadering voor het eerst in Nederland houdt.

De koningin bezocht daar ook de fototentoonstelling LIFE, van natuurfotograaf Frans Lanting. Het ss Rotterdam heeft de tentoonstelling met 75 natuurfoto's voor de gelegenheid naar Nederland gehaald.

Duurzame ontwikkeling

Het thema van de jubileumweek in Rotterdam is: Economy of the future. Tijdens de openingsceremonie hield professor Jørgen Randers een betoog, waarin hij een aantal toekomstscenario's schetste voor duurzame ontwikkeling van de wereld.

Het WWF is in 1961 opgericht onder de naam World Wildlife Fund. Prins Bernhard was de eerste internationale president. In 1986 veranderde de naam in World Wide Fund for Nature.

Het WWF is in meer dan 100 landen actief en heeft tot doel de belangrijkste leefgebieden van planten en dieren te beschermen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl