Koninginnenacht lijkt goed verlopen

Koninginnenacht in Den Haag»
Koninginnenacht in Den Haag ANP

In Utrecht en Den Haag was het traditioneel druk tijdens Koninginnenacht. In Den Haag waren vooral veel mensen afgekomen op het gratis popfestival 'Life I Live'. Volgens de organisatie waren er 175.000 bezoekers.

Op het festival, vernoemd naar de hit van de Haagse jaren 60-band Q'65, speelden tientallen bands op vijf podia. Volgens de politie was de sfeer "ontspannen en gezellig".

Er waren geen grote incidenten. Wel werden 23 verdachten aangehouden voor voornamelijk belediging en openlijk geweld. Verder heeft de politie in het centrum van Den Haag een tijdje uit voorzorg Het Plein en de Grote Markt afgesloten, omdat het er te druk was.

Utrecht

Ook in Utrecht was het op verschillende plaatsen erg druk, vooral bij buitenpodia. In de loop van de avond sloot de politie het Domplein af. In de loop van de nacht werd het daar rustiger, onder meer vanwege het beleid van de gemeente dat het om 01.00 uur rustig moest zijn.

De festiviteiten in Utrecht begonnen al vroeg. Aan het einde van de middag twitterde de gemeente dat er op de vrijmarkt al vele tienduizenden mensen langs de kraampjes en kleedjes liepen. Die vrijmarkt gaat door tot vanmiddag 18.00 uur.

Deel deze pagina

Audio

  • Vrijmarkt Utrecht begon al vroeg In Utrecht begon de vrijmarkt al op zondagmiddag. Eigenlijk mocht er pas vanaf 6 uur verkocht worden. Maar daar werd niet zo streng... op gecontroleerd. Een verslag van Colette van Nunen.

Video en Audio

Meer video en audio