NOS NieuwsAangepast

Rhenen oefent voor Koninginnedag

In Rhenen wordt volop geoefend voor Koninginnedag. De koninklijke familie krijgt 30 april langs de route door het historische Utrechtse stadje diverse activiteiten te zien, waarvoor al maanden geleden de voorbereidingen zijn gestart.

Danslerares Elsemiek Hoevens werkt met kinderen uit groep 1 en 2 aan een prinsessendans. Verkleed als prinsesjes en één prins dansen de kinderen op muziek van onder meer K3.

Een paar maanden geleden kregen de dansertjes te horen dat ze mochten optreden voor de koningin. Volgens Hoevens viel het niet mee voor de kinderen om dat geheim te houden. Het uitzoeken van gepaste nummers was een minder groot probleem.

De kinderen tonen op Koninginnedag hun danspasjes aan de koninklijke familie, in de hoop dat een paar echte prinsen of prinsessen met hen mee zullen dansen.

Wc-pot gooien

Elders in Rhenen wordt hard getraind op het wc-pot gooien, een activiteit die sinds 2000 regelmatig terugkeert op Koninginnedag. Het record stamt uit 2004 en staat op 10,58 meter. Voor de prinsen staat er een oranje toiletpot klaar.

Verder werken jonge artiesten aan een wisseltruc in het kindercircus, zijn er wedstrijden touwtrekken en maken kinderen een schilderij van Rhenen dat langs de route wordt tentoongesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl