Máxima ontvangt insectenkookboek

Máxima ontvangt insectenkookboek»
Máxima ontvangt insectenkookboek ANP

Prinses Máxima heeft vanochtend op de Eikenhorst in Wassenaar het eerste exemplaar van 'Het insectenkookboek' in ontvangst genomen. Naast tientallen recepten geeft het boek informatie over welke insecten je kunt eten en waar je ze kunt kopen. Verder bevat het kookboek interviews met onder anderen econoom Herman Wijffels en topkok Pierre Wind.

In Nederland zijn insecten voor menselijke consumptie al een paar jaar beschikbaar, maar een kookboek was er nog niet. Daarom besloten hoogleraar tropische entomologie Arnold van Huis, kookdocent Henk van Gurp en hoogleraar entomologie Marcel Dicke om dit boek te schrijven. De productie van vlees is milieubelastend en daarom zijn de auteurs van mening dat insecten een goed alternatief zijn als eiwitbron.

Er zijn ongeveer 1400 verschillende soorten insecten die de mens kan eten. Ruim 80 procent van de wereldbevolking eet insecten als delicatesse. Zo zijn gepofte mieren een delicatesse in Mexico terwijl de Japanners liever wespen eten.

Deel deze pagina

Video

Insecten, hoe maak je ze klaar?

Insecten kan je eten. Dat weten ze al in grote delen van de wereld. Ze zijn voedzaam, ruim voorhanden en er zijn mensen die ze... lekker vinden. Maar hoe maak je ze klaar? Morgen verschijnt voor het eerst in Nederland een insectenkookboek.

Video en Audio

Meer video en audio