NOS NieuwsAangepast

WNF beschaamd door Juan Carlos

De Spaanse afdeling van het Wereld Natuur Fonds voelt zich "bijzonder gegeneerd en onaangenaam verrast" door de Spaanse koning. Juan Carlos is sinds de oprichting in 1968 erevoorzitter van het Spaanse WNF, maar bleek afgelopen week op olifantenjacht te zijn in Botswana. De vakantie kwam aan het licht toen de Spaanse koning zijn heup brak op safari.

"Deze kwestie tast de goede naam van het WNF aan en we hopen dat de Spaanse koning snel met uitleg komt", zegt Johan van de Gronden, directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. De organisatie heeft Juan Carlos verzocht om een gesprek.

In de brief aan de koning zegt het WNF dat het "emotionele reacties van over de hele wereld" heeft ontvangen. Veel mensen eisen dat de koning afstand doet van zijn voorzitterschap.

Kunstheup

Juan Carlos werd afgelopen vrijdag teruggevlogen naar Spanje om een kunstheup aangemeten te krijgen. Hij zal zeker zes weken moeten herstellen. Volgens de Spaanse media overlegt hij deze week met premier Rajoy om de imagoschade te beperken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl