Juan Carlos breekt heup bij jacht

Juan Carlos»
Juan Carlos AFP

De Spaanse koning Juan Carlos heeft zijn heup gebroken. Hij was op een privéreis in Botswana om op olifanten te jagen toen hij ten val kwam.

De 74-jarige koning, die aan botontkalking lijdt, heeft zijn rechterheup op twee plaatsen gebroken.

Hij is gisteravond naar Spanje teruggevlogen voor een operatie. De afgelopen nacht kreeg hij in een Madrileens ziekenhuis een kunstheup aangemeten. De koning zal 45 dagen niet kunnen werken.

Rotjaar

"Het wordt een rotjaar voor Juan Carlos", zegt correspondent Rop Zoutberg. "Zijn schoonzoon was al betrokken bij een corruptieschandaal, afgelopen week schoot zijn oudste kleinzoon zich in zijn voet en nu dit."

Koningin Sophia was in haar geboorteland Griekenland om het Paasfeest te vieren, toen het ongeluk gebeurde. Zij is teruggevlogen om bij haar man te zijn.

Het was de vierde operatie voor Juan Carlos sinds 2010. Zo werd een tumor weggehaald en kreeg de koning een nieuw kniegewricht. Juan Carlos werd in 1975 koning.

Deel deze pagina

Video

Juan Carlos breekt heup

De Spaanse koning Juan Carlos heeft zijn heup gebroken. Dat gebeurde tijdens een jachtvakantie in Botswana. Hij is meteen terug... gevlogen naar Madrid, waar hij afgelopen nacht een kunstheup kreeg.

Video en Audio

Meer video en audio