Japanse keizer weer aan het werk

De Japanse keizer ontvangt de Britse premier Cameron»
De Japanse keizer ontvangt de Britse premier Cameron AFP

De Japanse keizer Akihito (78) is weer aan het werk. Dat heeft een woordvoerder van de regering bekendgemaakt. Vandaag ontving Akihito de Britse premier Cameron, die voor een tweedaags bezoek in Japan is.

Akihito verscheen de afgelopen maanden weinig in het openbaar, vanwege problemen met zijn gezondheid. In februari werd hij in het universiteitsziekenhuis van Tokio opgenomen, nadat artsen bij hem een vernauwing van een kransslagader hadden aangetroffen. De keizer kreeg een bypass.

In maart moest de keizer opnieuw naar het ziekenhuis vanwege complicaties na zijn hartoperatie. Er werd toen vocht uit zijn borst weggezogen.

Op reis

Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis heeft zijn zoon prins Naruhito de officiële taken waargenomen. De keizer was wel aanwezig bij de herdenking van de slachtoffers van de tsunami op 11 maart.

Akihito is van plan om in mei samen met zijn vrouw keizerin Michiko naar Groot-Brittannië te reizen om koningin Elizabeth te feliciteren met haar 60-jarig jubileum.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6266 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7815 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6476 keer afgespeeld

Meer video en audio