'Máxima fotogeniekste prinses'

Prinses Máxima»
Prinses Máxima ANP

Als het aan de Vlamingen ligt, is prinses Máxima de fotogeniekste prinses van Europa. Dat blijkt uit een enquête van het Belgische televisieprogramma Royalty.

"Máxima weet precies waar de camera's staan en hoe ze er op haar voordeligst uitziet", verklaart Royalty-presentatrice Kathy Pauwels de uitslag.

Prinses Mathilde, de echtgenote van de Belgische prins Filip, scoort op de lijst een stuk lager. "Mathilde is geen fashionista. Ze zit 's avonds zeker niet de nieuwste Vogue te bestuderen", aldus Pauwels.

Helemaal buiten de prijzen valt Mathilde ook weer niet, want ze werd wel verkozen tot Europa's professioneelste prinses.

Glamoureus

Meest glamoureus is volgens de Vlaamse televisiekijkers de Britse Kate. Volgens Pauwels pakt Kate het verstandig aan. "Er is sprake van een echte Kate-hype. Iedereen wil de jurk die zij draagt. Ze kiest voor betaalbare mode, die op de catwalk toch populair is."

Kates stief-schoonmoeder Camilla doet het minder goed: zij werd verkozen tot minst glamoureuze prinses.

'Te gemaakt'

Overigens zijn de Vlamingen niet alleen maar lovend over Máxima. Zo zou ze volgens veel kijkers te gemaakt zijn.

"Bij rouw huilt ze, om 's middags met een grote glimlach mee te doen aan een boomplantactie", zegt Pauwels, die daarmee verwijst naar de dag waarop ze eerst een rouwbijeenkomst bezocht naar aanleiding van de busramp in Zwitserland en later die dag aanwezig was bij de Nationale Boomfeestdag.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Identificatie in kazerne Hilversum Audio Het eerste vliegtuig met slachtoffers van de vliegramp landt morgen op het vliegveld in Eindhoven....22 jul 2014, 28 keer afgespeeld
  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 399 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 6915 keer afgespeeld

Meer video en audio