NOS NieuwsAangepast

William en Kate verenigd in was

William en Kate zijn als paar vereeuwigd in Madame Tussauds in Londen, Amsterdam en New York. Vandaag zijn in de drie musea de wassen beelden onthuld van het stel, dat bijna een jaar geleden onder enorme publieke belangstelling trouwde in Londen.

Van prins William werd jaren geleden al een wassen beeld gemaakt, maar voor zijn vrouw Catherine, zoals Kate Middleton sinds haar huwelijk op 29 april weer heet, is het de eerste keer dat ze in was is te zien. De versie van William is door de makers iets verouderd; zo is zijn haarlijn iets geweken.

Volgens het museum wilde het echtpaar poseren voor Tussauds, maar paste dat niet in hun drukke agenda. Daarom werd gewerkt met veel foto's van het stel en de videobeelden van hun huwelijk.

Rondreis

In Londen draagt Kate de blauwe jurk die ze aanhad bij de aankondiging van hun verloving. In New York heeft ze de Alexander McQueen-jurk aan waarmee ze in Los Angeles opzien baarde en in Amsterdam is ze te bewonderen in een jurk van Alice Temperley.

De beelden van William en Kate zullen in Londen tussen de andere royals gezet worden, zoals koningin Elizabeth en de prinsen Charles en Harry. In Nederland heeft het paar gezelschap van de moeder van William, prinses Diana.

William en Kate zullen slechts drie maanden te zien zijn in Amsterdam. Begin juli begint een rondreis langs andere vestigingen van het wassenbeeldenmuseum. Later deze maand, op 18 april, worden ook in Madame Tussauds in het Engelse Blackpool beelden van William en Kate onthuld.

'Makeover'

In mei wordt in Tussauds in Londen een 'makeover' van koningin Elizabeth onthuld, ter gelegenheid van haar diamanten jubileum.

Het is de 23ste keer dat de Britse koningin wordt vereeuwigd in het museum. De eerste keer was toen ze 2 was, in 1928, en de laatste keer was in 2001, bij haar 50-jarig regeringsjubileum.

Het nieuwe beeld is gemaakt op basis van een jubileumfoto die de koningin in december liet maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl