Kroonprins en Rutte naar herdenking

Bloemen bij de tunnel waar de bus is verongelukt»
Bloemen bij de tunnel waar de bus is verongelukt EPA

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte zijn komende week in België bij de herdenkingen van het busongeluk in Zwitserland. Woensdag gaan ze naar Lommel en een dag later naar Leuven, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Woensdag is er een grote herdenkingsplechtigheid in Lommel, waar de meeste slachtoffers van het ongeluk op school zaten. Bij die dienst zal ook de Belgische koninklijke familie zijn.

Begrafenis

De inhoud van de plechtigheid in de Lommelse Soeverein Arena is nog niet bekend. Er is plaats voor een kleine 6000 mensen. De dienst wordt vanaf 10.25 uur rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

Donderdag in Leuven worden de negen slachtoffers begraven die uit het naburige Heverlee kwamen. Het gaat om zeven leerlingen en twee begeleiders van de Sint-Lambertusschool.

Paus

De paus stond vandaag stil bij het ongeluk tijdens een gebed op het Sint-Pietersplein. "Ik vertrouw de Heer het leed toe van de Belgische ouders die door het tragische ongeval in Zwitserland hun kind verloren hebben. Ik sta hen bij en bid voor hen", zei hij tijdens zijn angelusgebed.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio