NOS NieuwsAangepast

Koningin Beatrix helpt met puppy's

Koningin Beatrix heeft vandaag meegedaan met de vrijwilligersactie NL DOET. Samen met prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée hielp ze onder meer met het schoonmaken van kennels en het verzorgen van honden en puppy's bij Stichting Assistentiehond Nederland in Molenschot.

Het bezoek begon rond 10.00 uur en was om 12.30 uur afgelopen.

De stichting is gespecialiseerd in het opleiden van hulphonden. Ze worden getraind om mensen met een motorische beperking te helpen. De stichting krijgt geen structurele subsidie en wordt gerund door 25 vrijwilligers.

Scoutingclubhuis

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben zich vandaag ook ingezet voor NL DOET. De twee hielpen bij het opknappen van het clubhuis van scoutinggroep Satoko Kitahara in Leidschendam. De gang van het clubhuis werd geverfd en er zijn kunstwerken voor aan de muur gemaakt.

Scouting Satoko Kitahara is een van de drie scoutinggroepen in Leidschendam. Het is een meisjesgroep die is opgericht op 6 februari 1963.

7000 klussen

Vrijwilligers steken vandaag en morgen hun handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Volgens het Oranje Fonds zullen dit jaar in totaal bijna 7000 klussen worden geklaard.

De actie, voorheen bekend als Make a Difference Day, wordt voor de achtste keer gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl