NOS NieuwsAangepast

NOS volgt Oranjes bij NL DOET

Leden van de koninklijke familie gaan vandaag het land in om hun bijdrage te leveren aan NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET wordt georganiseerd door het Oranje Fonds.

Koningin Beatrix is samen met prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimee bij Stichting Assistentiehonden in Molenschot. De stichting is gespecialiseerd in de opleiding van hulphonden, die mensen met een motorische beperking kunnen assisteren. Dankzij de honden kunnen deze mensen zelfstandiger functioneren.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn in Leidschendam, waar ze helpen bij het opknappen van het clubhuis van scoutinggroep Satoko Kitahara.

Tien jaar Oranjefonds

De NOS doet vanavond verslag van NL DOET, om 19.25 uur op Nederland 1. Presentator Astrid Kersseboom volgt onder meer koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

De prins en prinses zijn beschermpaar van het Oranjefonds, dat zij tien jaar geleden 'cadeau' kregen bij hun huwelijk.

De afgelopen jaren deed de koninklijke familie onder meer vrijwilligerswerk in een speeltuin, een verzorgingshuis en bij een stichting voor kunsteducatie.

Nut

Jaarlijks organiseert het Oranje Fonds samen met vrijwilligersorganisaties uit heel Nederland gedurende twee dagen speciale activiteiten. Doel is om het nut van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren om zich als vrijwilliger in te zetten.

Vorig jaar deden 300.000 mensen mee aan de actie, verdeeld over meer dan 6000 klussen bij uiteenlopende instellingen.

Dit jaar is een recordaantal klussen aangemeld. Ook morgen worden vrijwilligersactiviteiten georganiseerd in het kader van NL DOET.

NOS NL DOET 2012, vanavond van 19.30 - 19.55 uur op Nederland 1. U kunt de uitzending ook volgen via nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl