NOS NieuwsAangepast

Jordaanse koningin in Maastricht

De Jordaanse koningin Noor bezoekt vandaag het United World College (UWC) in Maastricht. Op deze internationale school zitten leerlingen van 2 tot 18 jaar. Het zijn voornamelijk expatkinderen. Deze internationale organisatie heeft inmiddels dertien scholen. De school in Maastricht kwam er in 2009 als laatste bij.

De weduwe van de in 1999 overleden koning Hoessein is sinds 1995 president van de organisatie. Het is de eerste keer dat ze de school in Maastricht bezoekt. Ze zal onder andere met de kinderen gaan lunchen.

Vreedzaam

Tijdens een diner gisteravond van Pricewaterhouse Coopers, hield koningin Noor een speech. Ze liet weten dat "het doel van het onderwijs is om de volgende generatie te leren elkaar te begrijpen voor een betere en vreedzame wereld."

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de eerste UWC-school haar deuren opende. De filosofie van deze organisatie staat voor wederzijds begrip dat uiteindelijk kan leiden tot een weg naar vrede. De missie van UWC is om het onderwijs in te zetten als kracht om mensen, landen en culturen samen te brengen voor een vreedzame en duurzame wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl