Prins Friso naar kliniek Londen

De Wellington-kliniek in Londen»
De Wellington-kliniek in Londen Google Streetview

Prins Friso is aangekomen in Londen. Daar zal hij worden opgenomen in het ziekenhuis.

Friso vertrok donderdag rond 14.00 uur met een ambulancevliegtuig uit Oostenrijk. Aan boord van het vliegtuig waarmee Friso werd overgebracht, reisde een arts mee.

Kinderen

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is op basis van adviezen van deskundigen gekozen voor deze oplossing. Er is "gekozen voor het Wellington ziekenhuis waar prins Friso in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit".

Prins Friso woont met zijn vrouw prinses Mabel en hun kinderen in Londen.

Revalidatie

Prins Friso lag na zijn ski-ongeluk van 17 februari in een ziekenhuis in Innsbruck. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Friso zwaar hersenletsel heeft opgelopen.

Hij ligt in coma, er is twijfel of hij daar ooit nog uitkomt. Zijn revalidatie zal als hij ontwaakt in ieder geval maanden en mogelijk zelfs jaren gaan duren.

Deel deze pagina

Video

  • video Prins Friso overgebracht naar Londen Prins Friso is gisteravond overgebracht naar Londen. Hij zal daar de komende tijd worden behandeld in een... ziekenhuis. Een verslag van Arjen van der Horst.
  • video 'Friso overgebracht naar Londen' Prins Friso is vanmiddag overgebracht naar een vooraanstaande revalidatiekliniek in Londen. Ook koningin... Beatrix en prinses Mabel zijn uit Lech naar Londen vertrokken. Verslaggever Marieke de Vries vertelt.

Audio

  • 'Friso opgenomen in Wellington-ziekenhuis in Londen' Verslaggever Marieke de Vries over het persbericht van de RVD. In het bericht staat dat prins Friso in Londen is aangekomen.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio