Prins Friso naar kliniek Londen

De Wellington-kliniek in Londen»
De Wellington-kliniek in Londen Google Streetview

Prins Friso is aangekomen in Londen. Daar zal hij worden opgenomen in het ziekenhuis.

Friso vertrok donderdag rond 14.00 uur met een ambulancevliegtuig uit Oostenrijk. Aan boord van het vliegtuig waarmee Friso werd overgebracht, reisde een arts mee.

Kinderen

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is op basis van adviezen van deskundigen gekozen voor deze oplossing. Er is "gekozen voor het Wellington ziekenhuis waar prins Friso in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit".

Prins Friso woont met zijn vrouw prinses Mabel en hun kinderen in Londen.

Revalidatie

Prins Friso lag na zijn ski-ongeluk van 17 februari in een ziekenhuis in Innsbruck. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Friso zwaar hersenletsel heeft opgelopen.

Hij ligt in coma, er is twijfel of hij daar ooit nog uitkomt. Zijn revalidatie zal als hij ontwaakt in ieder geval maanden en mogelijk zelfs jaren gaan duren.

Deel deze pagina

Video

  • video Prins Friso overgebracht naar Londen Prins Friso is gisteravond overgebracht naar Londen. Hij zal daar de komende tijd worden behandeld in een... ziekenhuis. Een verslag van Arjen van der Horst.
  • video 'Friso overgebracht naar Londen' Prins Friso is vanmiddag overgebracht naar een vooraanstaande revalidatiekliniek in Londen. Ook koningin... Beatrix en prinses Mabel zijn uit Lech naar Londen vertrokken. Verslaggever Marieke de Vries vertelt.

Audio

  • 'Friso opgenomen in Wellington-ziekenhuis in Londen' Verslaggever Marieke de Vries over het persbericht van de RVD. In het bericht staat dat prins Friso in Londen is aangekomen.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 423 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1813 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld

Meer video en audio