NOS NieuwsAangepast

Vriend Friso vandaag gehoord

De man met wie prins Friso afgelopen vrijdag skiede, is vandaag door de politie in Lech ondervraagd. De Oostenrijkse politie wilde inhoudelijk niets over het gesprek zeggen.

Prins Friso was vrijdag met de eigenaar van Hotel Gasthof Post, Florian Moosbrugger, buiten de geprepareerde piste aan het skiën, toen hij werd bedolven onder een lawine. Moosbrugger belde de hulpdiensten. Hij bleef zelf ongedeerd doordat hij een speciale airbag droeg.

Volgens de politie is het horen van een begeleider gebruikelijk na zo'n gebeurtenis als vrijdag. Het gesprek kon nu pas plaatsvinden, omdat Moosbrugger in een zware shock verkeerde.

Blote handen

De prins en Moosbrugger zijn bevriend en kennen elkaar al jaren. Hij staat bekend als een uitstekend skiër en is lid van het lokale bergreddingsteam.

Moosbrugger heeft in de Oostenrijkse media kort zijn verhaal gedaan. Hij zei dat hij Friso met zijn blote handen moest uitgraven toen hij bedolven lag onder de sneeuw. De prins lag onder zo'n 40 centimeter sneeuw.

Ook prees Moosbrugger het reddingsteam dat Friso reanimeerde. Verdere details wilde hij niet geven uit respect voor de prins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl