Prins verkoopt villa in Mozambique

Prins Willem-Alexander en Máxima hebben hun villa in Mozambique verkocht»
Prins Willem-Alexander en Máxima hebben hun villa in Mozambique verkocht NOS

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun vakantievilla in Mozambique verkocht. Dat heeft premier Rutte geschreven (.pdf) aan de Tweede Kamer.

De prins en prinses hebben tot eind 2011 geprobeerd het huis aan een andere particulier te verkopen. Volgens Rutte is dat vanwege marktomstandigheden niet gelukt. De villa is daarom op 11 januari "voor een symbolisch bedrag" verkocht aan Machangulo SA, de organisatie die het project beheert.

Privézaak

Rutte wil niet zeggen hoeveel de organisatie heeft betaald. De premier schrijft dat de aan- en verkoop van een vakantiewoning van een lid van het Koninklijk Huis een privézaak is, waarover verder niets wordt gemeld.

In 2009 ontstond ophef over de bouwplannen van de prins. In de brief aan de Kamer schrijft Rutte dat de prins en prinses nu geen enkele bemoeienis meer hebben met het project.

Deel deze pagina

Video

Willem-Alexander verkoopt villa Mozambique

Willem-Alexander en Maxima hebben hun villa in Mozambique verkocht. Ze kochten het huis een paar jaar geleden, maar door alle ophef... die erover ontstond, beloofden ze het maar weer te verkopen.

Audio

  • Vakantiehuis prins Willem-Alexander verkocht Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun vakantiehuis in Mozambique verkocht. Voor een 'symbolisch bedrag', schreef... premier Rutte in een brief aan de Tweede Kamer. Het vakantiehuis zorgde voor een hoop 'gedoe', terwijl de kroonprins er in 2008 vol goede moed aan begon.

Video en Audio

Meer video en audio