NOS NieuwsAangepast

Beatrix verwelkomd in Oranjestad

Koningin Beatrix is op de eerste dag van haar bezoek aan Aruba met militair vertoon verwelkomd door de ambassadeur. In Oranjestad werden voor het huis van de gouverneur de volksliederen gespeeld en de erewacht geïnspecteerd.

Volgens Astrid Kersseboom, die voor de NOS aanwezig is op Aruba, was de ontvangst van de koningin uitbundig. Veel kinderen stonden haar met vlaggetjes in de Nederlandse driekleur op te wachten. Iedere school op Aruba had een klas afgevaardigd.

Na de ontvangstceremonie hadden Beatrix, Willem-Alexander en Máxima een ontmoeting met premier Eman en zijn ministers. Later vandaag brengt het gezelschap nog een bezoek aan een muziekfestival in Linear Park en vanavond is er een receptie bij de gouverneur.

Ontwikkelingen

Op vrijdag en zaterdag blijven de Oranjes op Aruba, daarna volgen Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Saba en ten slotte Sint Maarten. De koningin bezoekt allerlei projecten, onder meer op het gebied van onderwijs, cultuur en sport.

Centraal in het tiendaagse bezoek staan de ontwikkelingen op de eilanden na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl