NOS NieuwsAangepast

Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal

Koningin Beatrix en de koninklijke familie bezoeken volgend jaar Rhenen en Veenendaal op Koninginnedag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De burgemeester van Veenendaal is enthousiast dat de koninklijke familie het zuidoosten van de provincie Utrecht bezoekt. "Dit is geweldig nieuws voor Veenendaal", zegt burgemeester Ties Elzenga. "We gaan er alles aan doen om van 30 april 2012 een prachtige dag te maken voor de Koningin, haar familie, onze inwoners en bezoekers."

Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen is ook blij. "Het is een enorme eer. Veel Rhenenaren dragen het Koninklijk Huis een warm hart toe en met hen zorgen we dat Koninginnedag 2012 een fantastische dag wordt."

Programma

Het programma van de dag staat nog niet helemaal vast. Rhenen en Veenendaal gaan de komende tijd aan de slag om te bepalen hoe de dag eruit gaat zien. De burgemeesters gaan eind deze maand naar Limburg om te praten met hun collega's. De koningin en haar familie vierden Koninginnedag dit jaar in Thorn en Weert.

Veenendaal wil de Koningin in ieder geval het vernieuwde stadscentrum laten zien. Daarnaast wil burgemeester Elzenga laten zien dat Veenendaal een echte ondernemersstad is.

Burgemeester Van Oostrum wil een indruk geven van het cultuurhistorische aanbod van Rhenen. Zo zal de koninklijke familie plekken als de Cunerakerk, de Grebbeberg met het Ereveld en Ouwehands Dierenpark bezoeken.

Fiets

In 1999 vierde de koningin voor het laatst Koninginnedag met haar familie in de provincie Utrecht. De Oranjes waren toen te gast in de stad Utrecht en in Houten. Beroemd zijn de beelden van prins Claus op de fiets in Houten met een jonge vrouw achterop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl