NOS NieuwsAangepast

Vermeende dochter Bernhard ontmoette hem nooit

Mildred Zijlstra, de vrouw die de derde buitenechtelijke dochter van prins Bernhard claimt te zijn, heeft haar vader nooit ontmoet. Dat vertelde ze in het entertainmentprogramma RTL-Boulevard.

Volgens royalty-verslaggever Marc van der Linden heeft prins Bernhard zelf waarschijnlijk ook nooit van haar bestaan geweten.

De prins sprak kort voor zijn overlijden met journalisten. Na zijn overlijden werd bekend dat hij twee buitenechtelijke dochters had; Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda. Over het bestaan van Mildred Zijlstra was niets bekend.

Overtuigd

De 65 jaar oude Zijlstra hoorde zelf pas enige jaren geleden via een vriend van haar stiefvader wie haar echte vader is. Ze begon een zoektocht met behulp van Van der Linden en zegt er nu van overtuigd te zijn dat Bernhard haar vader is. Volgens Van der Linden wordt het verhaal bevestigd door andere mensen. Een dna-test is er niet.

Mildred Zijlstra zou kort na de bevrijding in 1945 zijn verwekt. Na haar geboorte in het Haagse Bronovo-Ziekenhuis werd ze geadopteerd. Volgens Van der Linden is ze door Bernhards entourage "weggewerkt". "Het was 1945, de bevrijding, en er was opeens een meisje zwanger van de prins. Bernhard was een held voor iedereen. Het laatste wat ze konden gebruiken is een schandaal", stelt Van der Linden.

Geen contact

Mildred Zijlstra zegt het jammer te vinden dat ze de prins nooit heeft gekend. Behoefte aan contact met het Koninklijk Huis heeft ze niet. "Ik wilde mijn verhaal kwijt. Ik hoop dat het nu rustig wordt, niet alleen om mij heen, maar vooral van binnen", vertelde ze in Boulevard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl