NOS NieuwsAangepast

16 aug: De interviews

Op Nederland 1 zendt de NOS deze zomer de serie '60 jaar Oranje op tv' uit. In vijf afleveringen passeren bijzondere tv-fragmenten rond de Oranjes opnieuw de revue en worden aangevuld door nooit eerder vertelde verhalen van de betrokken programmamakers. Zij vertellen over de totstandkoming van de 'koninklijke' programma's in het algemeen en hun eigen rol in het bijzonder. De presentatie is in handen van Koos Postema.

Deel 2: De interviews

De leden van het Koninklijk Huis staan maar zelden een interview toe. De mystiek rond het koningshuis moet immers in stand blijven. Het moet vooral niet te gewoon worden.

Toch zijn er in de afgelopen jaren een aantal bijzondere gesprekken uitgezonden. In deze aflevering een greep uit die interviews, waarbij de betrokkenen achter de schermen hun kant van het verhaal vertellen.

Bijzonder is dat oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal Ed van Westerloo voor het eerst vertelt over zijn betrokkenheid bij de interviews met prinses Juliana en prins Bernhard, koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Koos Postema ontvangt hem, programmamaker Ad van Liempt, oud-hoofdredacteur NOS Actueel Lars Andersson en regisseur Rudolf Spoor op paleis Soestdijk.

Schrijfster Hella S. Haasse vertelt over het gesprek dat zij in 1988 had met de toen vijftigjarige koningin Beatrix.

Dinsdag 16 augustus, 22.20 uur, Nederland 1. Kijk de uitzending hier terug. (herhaling: zaterdag 21 augustus, 23.50 uur, Nederland)

Bekijk ook 60 memorabele Oranje-fragmenten uit 60 jaar tv

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl