NOS NieuwsAangepast

Willem-Alexander en Máxima naar huwelijk in Monaco

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen zaterdag aanwezig zijn bij het huwelijk van prins Albert (53) van Monaco met Charlene Wittstock (33). Prins Willem-Alexander en prins Albert zijn beiden lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De NOS zendt de huwelijksceremonie op de binnenplaats van het 'Palais Princier' in Monaco zaterdag 2 juli tussen 16.55 en 19.00 uur rechtstreeks uit via Nederland 2 en NOS.nl. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom.

Na de kerkelijke inzegening doet Astrid Kersseboom verslag van de rijtoer van het bruidspaar door de straten van Monaco naar de kerk van Sainte Dévote. Hier legt prinses Charlene traditiegetrouw haar bruidsboeket op het altaar.

Geruchten

De afgelopen dagen ontstond onrust rond het huwelijk, toen het Parijse tijdschrift L'Express meldde dat de aanstaande bruid op het punt had gestaan het vliegtuig naar haar vaderland Zuid-Afrika te nemen.

Volgens het tijdschrift zou ze iets te weten zijn gekomen over het privéleven van de prins, waardoor ze zou willen afzien van het huwelijk. Mogelijk zou het gaan om een derde buitenechtelijk kind van prins Albert. De prins ontkent de aantijgingen en spreekt van 'leugenachtige beweringen'.

Charlene werd volgens L'Express door de politie op de luchthaven van Nice tegengehouden en ze keerde terug naar het paleis. Het huwelijk lijkt vooralsnog gewoon door te gaan.

Onwettige kinderen

Prins Albert II is het staatshoofd van het vorstendom Monaco sinds het overlijden van zijn vader Rainier III in 2005. Zijn moeder, de voormalige Amerikaanse actrice Grace Kelly, kwam in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven.

Albert heeft de twintig jaar jongere Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock elf jaar geleden ontmoet tijdens een zwemtoernooi in Monaco. Sinds 2006 woont de voormalig zwemkampioene in het vorstendom aan de Côte d'Azur.

Het is bekend dat de prins een zoon en een dochter heeft uit twee eerdere relaties. Zijn zoon Alexandre (7) heeft hij verwekt bij een stewardess uit Togo. Zijn dochter Jazmin Grace (19) is voortgekomen uit een relatie met een Amerikaanse serveerster. Prins Albert heeft beide kinderen erkend.

De twee onwettige kinderen zullen niet aanwezig bij het huwelijk. De officiële reden is dat prins Albert hen niet zou willen blootstellen aan de enorme mediabelangstelling.

Gasten

Bij het huwelijk worden ook andere koninklijke gasten verwacht, onder wie Charles en Camilla uit Groot-Brittannië, Philip en Laetizia uit Spanje en Victoria en Daniël uit Zweden. Ook de Franse president Sarkozy staat op de gastenlijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl