NOS NieuwsAangepast

Máxima viert verjaardag in Concertgebouw

Vanavond is er ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van prinses Máxima een concert in het Concertgebouw in Amsterdam. Afgezien van koninklijke gasten uit binnen- en buitenland, konden ook mensen zonder blauw bloed een kaartje kopen.

Op het programma staan twee pianoconcerten van Franz Liszt met als solist Daniel Barenboim. In totaal heeft de prinses 700 gasten uitgenodigd voor het concert. Naast familie, vrienden en royals uit België, Denemarken, Luxemburg en Noorwegen, zijn ook mensen aanwezig met wie Máxima de afgelopen tien jaar heeft gewerkt.

Bewonderaar

De 1200 andere plekken in het Concertgebouw zijn gereserveerd voor 'gewone' bezoekers. Een daarvan is Hans Philips, een frequent bezoeker van het Concertgebouw en bewonderaar van de prinses. "Ik vind haar een geweldige, sterke vrouw. Ik denk dat zij één van de beste dingen is die ons land de afgelopen tien jaar is overkomen. Maar dat zullen we over veertig jaar nog wel eens bekijken."

Volgens Philips zijn leden van het Koningshuis wel vaker te vinden op het voor hen gereserveerde balkon in de concertzaal. "Op 2 februari waren Máxima en Willem-Alexander negen jaar getrouwd en toen zaten ze er ook."

De zaal van het Concertgebouw is nogal groot, maar het 'koninklijke' balkon is vanaf iedere stoel te bewonderen, zegt Philips. "Ik zal de prinses zeker zien, maar of zij mij ziet, dat betwijfel ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl