NOS NieuwsAangepast

Prins Willem-Alexander 44 jaar

Prins Willem-Alexander is vandaag 44 jaar geworden. De prins viert zijn verjaardag in huiselijke kring, samen met prinses Máxima en dochters Amalia, Alexia en Ariane.

De prins is twee jaar ouder dan zijn moeder was, toen zij koningin werd. In de pers wordt al jaren gespeculeerd over een op handen zijnde troonswisseling, maar de koningin laat niets los over een mogelijk aftreden.

Ook tijdens het recente staatsbezoek in Duitsland, wilde de koningin niet ingaan op geruchten in de Duitse media dat de troonswisseling nabij is.

Bezoeken

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vorig jaar al veel vaker op stap in Nederland en streefden met het aantal bezoeken en openbare optredens koningin Beatrix voorbij.

Dit jaar gingen ze met Beatrix mee op staatsbezoeken naar Qatar en Duitsland en in het najaar willen ze gedrieën alle zes eilanden van de vroegere Antillen bezoeken.

Bloemlezing

Prins Willem-Alexander is dit jaar onderwerp in nieuwe publicaties. Zo komt er een bloemlezing van zijn uitspraken en verschijnt in september het boek 'Van Willem tot Willem, een vrolijke geschiedenis van Oranje'.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op 30 april ook weer van de partij bij de viering van Koninginnedag. De koninklijke familie wordt zaterdag ontvangen en rondgeleid in de Limburgse plaatsen Thorn en Weert.

De dag ervoor, op 29 april, is het prinselijk paar aanwezig bij het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl