NOS NieuwsAangepast

Beatrix ziet veranderd Duitsland

Koningin Beatrix, prinses Máxima en prins Willem-Alexander hebben hun staatsbezoek aan Duitsland afgesloten in Herzogenrath, niet ver van Kerkrade. De koningin zei op de slotdag dat geen land in de Europese Unie zo veranderd is als Duitsland.

Het koninklijk gezelschap wilde vooral zien hoe Duitsland is veranderd sinds de hereniging in 1990. De laatste keer dat de Nederlandse koninklijke familie een staatsbezoek bracht aan de oosterburen was in 1982. Wel werden geregeld privébezoekjes afgelegd.

De afgelopen dagen werden onder meer Dresden en Berlijn bezocht. Een wandeling onder de Brandenburger Tor ging niet door vanwege de regen.

Zon

Vandaag scheen de zon wat meer dan de afgelopen dagen. Het gezelschap bezocht eerst Essen en ging daarna naar Herzogenrath. Daar werd een bezoek gebracht aan het Eurode Business Center, een gebouw pal op de Nederlands-Duitse grens.

De koningin zei na afloop tegen de pers dat ze met voldoening terugkijkt op het bezoek. Volgens haar hebben Nederland en Duitsland veel gemeen op het gebied van bijvoorbeeld energie, cultuur en economie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl