NOS NieuwsAangepast

NOS-uitzending 'De koningin in Qatar'

Koningin Beatrix bracht de afgelopen dagen een staatsbezoek aan Qatar, in gezelschap van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. De NOS reisde mee en doet vanavond verslag van dat bezoek in de uitzending 'De Koningin in Qatar' om 19.25 uur op Nederland 1. In dat programma is er ook aandacht voor het omstreden privébezoek van de koningin aan Oman. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom.

In Qatar komen twee expatvrouwen aan het woord over hun ervaringen in het emiraat. Met ex-voetballer Ronald de Boer, sinds 2004 woonachtig in Qatar, wordt stilgestaan bij de ambities van Qatar op sportgebied. Het land kreeg onlangs, met De Boer als één van de ambassadeurs van de 'Qatar-bid', de organisatie van het WK voetbal 2022 toegewezen.

Verder een gesprek met voormalig NOS-correspondent Step Vaessen over Al Jazeera, waar zij tegenwoordig werkzaam is. De in de Qatarese hoofdstad Doha gevestigde nieuwszender speelde de afgelopen periode een vooraanstaande rol in de nieuwsvoorziening rondom de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Vrijdag 11 maart, NOS De koningin in Qatar, 19.25 uur, Ned.1. U kunt de uitzending ook volgen via de live-pagina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl