NOS NieuwsAangepast

Prinses Máxima opent de week van het geld

Vanmorgen heeft prinses Máxima het startsein gegeven voor 'de week van het geld'. Dit deed zij in aanwezigheid van zo'n 200 kinderen bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Prinses Máxima sprak na het startsein in het bezoekerscentrum van De Nederlandse Bank met kinderen van de ASVO school uit Amsterdam. De leerlingen lieten een zelfgemaakte collage over geld zien.

Tijdens deze week van het geld staat omgaan met geld centraal. Volgens de organisatoren weten kinderen er te weinig van en maken ze daardoor vaak schulden. Het programma bestaat uit onder meer gastlessen op basisscholen en een speciale 'week van het geld-krant'. Daarnaast organiseert het Geldmuseum een speciaal programma en is de tentoonstelling 'Geld en je leven!' in De Nederlandsche Bank te bezoeken.

Een van de organisatoren is het platform CentiQ. Deze Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken. Sinds 1 september 2010 is prinses Máxima erevoorzitter van CentiQ. Het Jeugdjournaal was bij de opening van 'de week van het geld' door prinses Máxima.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl