Alle feeds

RSS feed?

Met RSS is het nog makkelijker om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. De laatste koppen en artikelen op NOS.nl worden overzichtelijk verzameld. U kiest zelf welke artikelen u helemaal wilt lezen.

Als uw RSS-lezer automatisch een RSS-feed herkent, hoeft u alleen maar op de XML links in het bovenstaande overzicht te klikken. Anderen kunnen de adressen kopiëren naar de RSS-lezer. Voeg deze toe in uw RSS-lezer en u bent klaar. U wordt nu automatisch op de hoogte gehouden van alle vernieuwingen op de site.

Podcast?

De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en 'broadcasting' (Engels voor uitzenden). Hoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling van podcasting. De term Podcast is vervolgens als algemene gangbare term gebruikt voor alle manieren waarbij geluidsbestanden van Internet worden gehaald en later beluisterd worden.

Vodcast?

De term is een combinatie van VOD, wat staat voor Video On Demand, en webcasting of broadcasting. Voorheen werd VODcast ook wel Video RSS Feed, Videocast, Video Podcast of VLOG genoemd, net als podcasting audio RSS feed en audioblogging werd genoemd.

  • x
  • x
  • x
Filter op onderwerp:
  • x
  • x