NOS VoetbalAangepast

Spanje en Italie op herhaling

Spanje en Italië staan zondag in Kiev voor de tweede keer op het EK tegenover elkaar. In het openingsduel in groep C gaven de landen elkaar niets toe: 1-1. Nu is de Europese titel de inzet.

Titelhouder Spanje is licht favoriet om na het EK van 2008 en het WK van 2010 als eerste land voor de derde keer op rij een groot titeltoernooi te winnen. Bovendien slaagde nog nooit een land erin de Europese titel te prolongeren.

Het verrassend sterke Italië is, als het de stijgende lijn kan vasthouden, echter zeker niet kansloos. Het Spaanse tiki-taka spel is en blijft imponerend, maar lijkt soms tot een doel op zich verheven. Het aantal kansen dat Del Bosques ploeg ermee uitspeelt, lijkt steeds iets verder af te nemen.

Topvorm

Daar staat tegenover dat Spanje, met het centrale duo Pique-Ramos, defensief haast niets weggeeft. Alleen Di Natale wist Casillas op dit EK te passeren.

Bij de haast on-Italiaans aanvallende Azzurri zijn de ogen vooral gericht op regisseur Pirlo. Met zijn ragfijne spel, en de bevliegingen van enfant terrible Balotelli in de spits, heeft Italie een paar sterke ijzers in het vuur.

Vermoedelijke opstellingen

Spanje: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Xavi, Busquets, Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta

Italië: Buffon, Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi, Balotelli, Cassano

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl