NOS VoetbalAangepast

Italië houdt Duitsland uit EK-finale

Italië heeft zich voor de finale van het EK geplaatst. In een attractieve pot voetbal rekende het dankzij twee goals van Mario Balotelli af met Duitsland. Het werd 1-2 in Warschau.

Beide ploegen waren niet van zins zich in te graven, waardoor de kansen talrijk waren. Duitsland begon sterk en had op 1-0 kunnen komen, als Andrea Pirlo niet op de lijn redding had gebracht.

Vervolgens was het de beurt aan Italië en met name Mario Balotelli. Op knap aangeven van Antonio Cassano kopte het enfant terrible de 0-1 binnen en met een ziedend schot in de kruising maakte hij er 0-2 van. Dat hij vervolgens geel kreeg omdat hij zijn gespierde lijf wilde tonen, werd hem door heel Italië direct vergeven.

List van Löw ontoereikend

Bondscoach Joachim Löw bracht in de tweede helft Miroslav Klose en Marco Reus in het veld. Vooral de inbreng van Reus gaf de Duitsers een flinke dot energie.

In het eerste kwartier na rust had de aansluitingstreffer moeten vallen. Philipp Lahm schoot echter ver over, Sami Khedira zag Reus helemaal over het hoofd en de invaller zelf schoot de bal uit een vrije trap, via de handen van Gianluigi Buffon, op de lat.

Italië, dat met een geweldige teamgeest speelde, bleef echter knap overeind. Via Claudio Marchisio en Antonio Di Natale had het zelfs op 0-3 moeten komen. Dat gebeurde niet en via een door Mesut Özil benutte penalty werd het zelfs nog heel even spannend. 'Das Wunder von Warschau' bleef evenwel uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl