NOS VoetbalAangepast

Iberische botsing speltypes

De Iberische kraker Portugal-Spanje, woensdag in de halve finale van het EK in Donetsk, wordt een botsing van twee totaal verschillende speelstijlen.

Portugal gokt vooral op de bevliegingen van vedette Cristiano Ronaldo en, in iets mindere mate, Nani. Het spel van regerend wereld- en Europees kampioen Spanje is gestoeld op onbaatzuchtig combinatievoetbal.

De laatste keer dat beide landen elkaar op een titeltoernooi troffen, was twee jaar geleden. Toen kwam Ronaldo op het WK in Johannesburg amper aan de bal. Spanje won dankzij een treffer van David Villa met 1-0. Vier maanden na dat toernooi smaakte de revanche zoet voor Portugal, dat de buurman in Lissabon in een oefenduel met 4-0 te kijk zette.

Mini-clasico

Naar verwachting staan er bij de aftrap liefst zeven spelers van Real Madrid op het veld: Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso en Alvaro Arbeloa bij Spanje en Ronaldo, Pepe en Fabio Coentrao bij Portugal.

Met ook nog eens vijf man van Barcelona (Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Gerard Pigue, Sergio Busquets en Cesc Fabregas) is het affiche een soort mini-clasico.

Vermoedelijke opstellingen

Portugal: Rui Patricio, Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fabio Coentrao, Raul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Nani, Hugo Almeida, Cristiano Ronaldo

Spanje: Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Xabi Alonso, David Silva, Cesc Fabregas, Andres Iniesta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl