NOS VoetbalAangepast

Italië door na strafschoppen

Italië is op het EK ten koste van Engeland doorgedrongen tot de halve finales. Na 90 en 120 minuten stond het in Kiev 0-0, waarna Italië de penalty's beter nam: 4-2.

Na de spectaculaire openingsfase, waarin Daniele De Rossi met een prachtige knal de paal raakte en Glen Johnson van dichtbij Gianluigi Buffon op zijn weg vond, nam Engeland het heft in handen. Italië stond onder druk, maar meer dan kansjes voor Wayne Rooney en Danny Welbeck leverde het Engelse offensief niet op.

Na een half uur kropen de Italianen wat onder de druk uit. Ze zochten meer de aanval en Engeland kwam goed weg bij kansen voor Antonio Cassano (redding Joe Hart) en Mario Balotelli (van dichtbij over).

Young en Cole missen penalty

Italië bepaalde na rust het spel en kreeg direct een aantal mogelijkheden. De Rossi schoot van dichtbij naast en stuitte op Hart, die ook knap redde op een inzet van Balotelli.

Engeland moest het lange tijd hebben van snelle uitbraken, maar Buffon werd daarbij zelden getest. Ashley Young was nog het dichtst bij een Engelse treffer, maar schoot naast.

Naarmate het duel vorderde werd Italië minder dominant, al was de ploeg ook in de verlenging het gevaarlijkst; Alessandro Diamanti raakte de paal en Antonio Nocerino's treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de penaltyreeks miste eerst Riccardo Montolivo, maar vervolgens faalden Young en Ashley Cole.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl